top of page

Babeczki w czekoladzie z orzechami



bez cukru, bez laktozy, bez glutenu


Składniki

  • mąka kokosowa 5 łyzek ig 35, ład GL 9

  • jaja 5 sztuk ig 0, ład GL 0

  • erytrytol 5 łyzek ig 0, ład GL 0

  • kakao 1 duża łyżka ig 24, ład GL 1.4

  • śmietana 30% 3 łyżki ig 0, ład GL 0

  • masło 82% 1 łyżka ig 0, ład GL 0

  • orzech włoski posypka 1 łyżka ig 15, ład GL 1

Do przeliczenia 5 łyzek mąki kokosowej na 12 babeczek, 1 duża łyzka stołowa kakao.


Wykonanie

  1. Białka ubić osobno.

  2. Po dodaniu reszty składnikow: erytrytu, zółtek i mąki piec 10 minut w temp 200st

Comments


KRS                         0000115479
REGON                   97069055100000
NIP                          929-17-69-453
Numer Konta        PKO BP SA 20 1020 5402 0000 0602 0116 9226

logo-psd.png

Kazimierza Lisowskiego 1, 65-072 Zielona Góra

bottom of page