Bez glutenu. Bez laktozy. Bez cukru.
Ciasto
1 jajko IG 0 łg 0
1 szklanka mąki z ciecierzycy 35, łg 16,4
1 szklanka wody
Kroki
Wszystko wymieszać.
Smażyć naleśniki na oleju do zaróżowienia. Powinno wyjść 6 sztuk.
Nadzienie
dwa op. twarogu bezlaktozowego klinek mlekovita 230g IG 30 łg 0,8
pół śmietanki 30% bez laktozy IG 0 łg 0
1 surowy długi ogórek IG 15, łg 0,5
pęczek rzodkiewki IG 15, łg 0,3
1 mała papryka surowa IG 32 łg 0,7 4
liście sałaty ig 15 łg 0,2.
Kroki
Twaróg przyprawić wg uznania.
Wymieszać ze śmietanką i warzywami.
Dodać drobno pokrojone warzywa.
Wrapsy
Naleśniki posmarować grubo farszem.
Zrolować ściśle.
Odstawić do lodówki na godzinę.
Kroić wrapsy 1-1,5cm grubości i układać ściśle obok siebie na płaskim naczyniu.
Można posypać pieprzem, czarnuszką lub kiełkami.
Trzy wrapsy to mniej-więcej 1ww. Smacznego🙂
Comments