top of page

Wrapsy faszerowane serowo-warzywne

Zaktualizowano: 9 gru 2023

Bez glutenu. Bez laktozy. Bez cukru.



Ciasto

  • 1 jajko IG 0 łg 0

  • 1 szklanka mąki z ciecierzycy 35, łg 16,4

  • 1 szklanka wody

Kroki

  1. Wszystko wymieszać.

  2. Smażyć naleśniki na oleju do zaróżowienia. Powinno wyjść 6 sztuk.

Nadzienie

  • dwa op. twarogu bezlaktozowego klinek mlekovita 230g IG 30 łg 0,8

  • pół śmietanki 30% bez laktozy IG 0 łg 0

  • 1 surowy długi ogórek IG 15, łg 0,5

  • pęczek rzodkiewki IG 15, łg 0,3

  • 1 mała papryka surowa IG 32 łg 0,7 4

  • liście sałaty ig 15 łg 0,2.

Kroki

  1. Twaróg przyprawić wg uznania.

  2. Wymieszać ze śmietanką i warzywami.

  3. Dodać drobno pokrojone warzywa.

Wrapsy

  1. Naleśniki posmarować grubo farszem.

  2. Zrolować ściśle.

  3. Odstawić do lodówki na godzinę.

  4. Kroić wrapsy 1-1,5cm grubości i układać ściśle obok siebie na płaskim naczyniu.

  5. Można posypać pieprzem, czarnuszką lub kiełkami.

Trzy wrapsy to mniej-więcej 1ww. Smacznego🙂

7 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Makowiec

bottom of page