top of page

Świąteczny sos do ryby

Bez glutenu. Bez laktozy. Bez cukru.




Składniki

  • 4 duże papryki sparzone bez skórki IG 32 łg 0,7, pocięte w paski,

  • 4 cebule IG 15 łg 1,6 pocięte w paski i duszone,

  • pół kilo pieczarek IG 10 łg 1 pocięte w paski,

  • 20dkg fasolki szparagowej IG 15 łg 0,1 gotowanej,

  • kostka bulionu warzywnego,

  • 2 łyżki przecieru pomidorowego IG 30 łg 1,3 bez cukru,

  • szczypta chili.


Kroki

  1. Wszystko wymieszać.

  2. Dodać odrobinę wody i olej wg uznania.

  3. Dusić razem 15 minut, nie smażyć.


Gęsty sos warzywny świetnie smakuje z gotowaną lub smażoną rybą, także z filetem drobiowym.

4 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Makowiec

bottom of page