top of page
karolmarcjan

Sezon na lody bezcukrowe rozpoczęty



W sobote 22 lipca 2023 członkowie Koła Miejskiego w Zielonej Górze mieli szansę przekonać się, jak smakują lody i ciasta bez cukru, laktozy i glutenu. Nie-Cukiernia w naszym mieście przygotowała dla nas wygodne miejsca oraz specjalnie wybrane menu do letniego podwieczorku. Członkowie koła dowiedzieli się podczas spotkania, jakich produktów i o jakich parametrach glikemicznych można użyć do przygotowania bezpiecznych dla diabetyka lodów i ciast. Miło było spojrzeć na niskie poziomy cukrów po sprôbowaniu specjałów. Miejmy nadzieję, że wszyscy damy się z czasem przekonać do dobrych nawyków żywieniowych. Sam wypad na lody był swietną okazją, by nie siedzieć w domu, aktywnie zwiedzić nasze miasto i spotkać z przyjaciółmi.

7 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comentarios


bottom of page